Wijntje kon er niet van slapen (vervolg pag. 1)

Een dag of drie na de lintjesregen is Wijntje den Boef er nog steeds niet van bekomen. ,,Ik kon er gewoon niet van slapen. Het heeft echt een paar dagen nodig gehad voor ik het een plekje kon geven." 

Al haar vrijwilligerswerk heeft ze nooit gedaan om een lintje te krijgen, zegt ze. ,,Als ik de gezichten zie van kinderen of ouderen, dáár doe ik het voor." Behalve alle activiteiten die we al eerder noemden, richtte ze ook nog een koor op in Nieuwe Haven, de Nieuwe Havenzangers. ,,Ik ben er zelfs een tijdje dirigent van geweest, hoewel ik daar helemaal geen opleiding ofzo voor had", vertelt ze. ,,Ik heb het met veel plezier gedaan, maar op het laatst hadden we nog maar drie zangers. Toen moesten we stoppen." Nu helpt ze de fysiotherapeut in het woonzorgcentrum nog door mensen te begeleiden op de hometrainer. 

Het was vrijdag een mooie dag, blikt ze terug. ,,De andere mensen die een lintje kregen waren zo aardig. Je deelt toch iets samen." s Avonds gingen Jan en zij met vrienden uit eten om hun 55-jarig huwelijk te vieren. Jan komt oorspronkelijk uit Amersfoort, de twee hebben elkaar in Limburg op vakantie leren kennen. ,,En het jaar erna kwam ik haar weer tegen", zegt Jan. ,,Dat kon geen toeval zijn. Ik had wel in de gaten dat het in Brabant goed toeven is, dus ben ik naar Dinteloord verhuisd. We waren nog zo jong dat we speciale toestemming moesten vragen." Ze hebben twee kinderen en vier kleinkinderen.