De voorjaarsmarkt in woonzorgcentrum Nieuwe Haven trok veel belangstellen. ,,Voor herhaling  vatbaar", vindt de organisatie.
De voorjaarsmarkt in woonzorgcentrum Nieuwe Haven trok veel belangstellen. ,,Voor herhaling vatbaar", vindt de organisatie.

Voorjaarsmarkt Nieuwe Haven druk bezocht


Afgelopen zaterdag was het druk in de Roef van woonzorgcentrum de Nieuwe Haven. De voorjaarsmarkt trok veel belangstelling, niet alleen van de bewoners zelf, maar ook van bezoekers van buitenaf. De markt bood voor elk wat wils, maar bovenal gezelligheid.

De recreatiezaal was zaterdagmiddag omgetoverd tot markt, met kraampjes langs de kanten en voldoende ruimte om nog gezellig aan tafel te kletsen met een kop koffie of thee en wat lekkers. En wat lekkers was er in overdaad aanwezig, de zelfgemaakte Vietnamese loempia’s en truffels waren heerlijk. Voor thuis namen veel bezoekers een bakje verse aardbeien mee en ook de plantjes, zoals geraniums, waren gewild. De bewoners, hun familie en vrienden en de vrijwilligers konden naar hartenlust snuffelen bij de kramen van de Wereldwinkel, de tweedehands spulletjes en de crea-kraam met zelfgemaakte hebbedingetjes. ,,En voor wie een gokje wilde wagen was er enveloppen trekken”, vertelt Corrie van der Kolk, activiteitenbegeleidster en zorgmedewerkster bij Nieuwe Haven. ,,De opbrengst is voor de dagbesteding, daar kunnen we bijvoorbeeld een nieuw spel mee kopen.” De voorjaarsmarkt was een groot succes en voor herhaling vatbaar, vindt ze. ,,Iedereen was erg enthousiast en het was heel gezellig. Maar zonder vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom.”