Jong en oud genoten van alle activiteiten op Koningsdag. Deze mini-koning Teije van Agtmaal had wel heel erg zijn best gedaan!
Jong en oud genoten van alle activiteiten op Koningsdag. Deze mini-koning Teije van Agtmaal had wel heel erg zijn best gedaan!

Koningsdag mede door het mooie weer geslaagd met vlag en wimpel

Honderden Dinteloorders, jong en oud, genoten van het programma dat Oranjevereniging Dinteloord had samengesteld. De organisatie is dan ook, moe maar voldaan, zeer tevreden. ,,Het was een groot succes!”

,Door het het mooie weer was het heel druk en aan alle activiteiten werd enthousiast deelgenomen", zegt voorzitter Hans Bolluijt. De eerste activiteit op het programma was de Koningsnacht op woensdagavond. Bij hotel-restaurant Thuis! maakten Dj Mathijs en het duo Peer & Pijn er een feestje van. 

Koningsdag begon om 10.00 uur met de aubade op het Raadhuisplein. Daar stonden de leden harmonie Volharding Dinteloord samen met het opleidingsorkest al paraat op het grote podium. Burgemeester Ruud van den Belt hees samen met twee kinderen de vlag in de top onder begeleiding van het trompetsignaal van Stanley van Aken. Speciale aandacht ging naar Wijntje den Boef die de dag ervoor een lintje had gekregen. 


Paw Patrol

Na de ceremonie trokken alle kinderen met een versierde fiets of step via het bruggetje over de kreek naar de Westvoorstraat. Een vrolijke stoet met niemand anders dan Chase van Paw Patrol voorop. De drie allermooiste versierde voertuigen kregen een prijsje. Daarna ging de Kreekloop van start. Kinderen van de basisscholen holden in zes groepjes fanatiek hun rondje om prijzen te veroveren.

Tijdens de zeskamp ‘Prinslandse Oranjespelen' gingen de teams op sportieve wijze met elkaar de strijd aan, met een circuit dat zowel behendigheid, concentratie als conditie vereiste. Het team Musketiers eindigde als eerste van de deelnemende teams. De Prinslandse Olympische Kinderspelen boden de honderden deelnemertjes een keur aan spelletjes en uitdagingen. Van korfballen tot kleuren, van klimtoren tot ezeltje-prik.  Het Muziekfestijn op het Raadhuisplein viel opnieuw goed in de smaak. Ondertussen speelden negen teams het hilarische Chaosspel met de meest uiteenlopende vragen en opdrachten. Het team Chaos verzamelde hierbij de meeste punten. De Swingo bleek weer een mooie afsluiter van Koningsdag. Met een grote opkomst werd er nog lang gequizd en gefeest in het Dorpshuis.

Dinteloord kan terugkijken op een zeer geslaagde Koningsnacht en -dag. Er wordt dan ook met lof gesproken over de leden van de Oranjevereniging die dit elk jaar mogelijk maken. De organisatie is blij met alle hulp van de vele vrijwilligers en sponsoren. ,,We hebben op Koningsdag veel nieuwe leden geworven”, zegt Bolluijt. ,,Maar nog altijd zijn nieuwe leden van harte welkom.”