Het oorlogsmonument is door de drie basisscholen geadopteerd en elk jaar zijn de leerlingen onderdeel van de ceremonie.
Het oorlogsmonument is door de drie basisscholen geadopteerd en elk jaar zijn de leerlingen onderdeel van de ceremonie.

'Wij belangrijker dan ik'

Met een indrukwekkende ceremonie werden op donderdag 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht bij het monument op het Raadhuisplein. De Herdenkingsbijeenkomst, georganiseerd door de Oranjevereniging met medewerking van de drie basisscholen, Harmonie Volharding en wethouder Esther Prent, trok veel publiek.

De solidariteit die werd getoond met Oekraïne, door het halfstok hijsen van de vlag en het spelen van het volkslied, werd zeer op prijs gesteld door een aantal Oekraiense vluchtelingen die naar het Raadhuisplein waren gekomen. ,,En we zullen dit blijven doen, zolang de oorlog voort blijft duren”, sprak Hans Bolluijt, de voorzitter van de Oranjevereniging, die de ceremonie leidde. Het oorlogsmonument is door de drie basisscholen geadopteerd en elk jaar zijn zij onderdeel van de ceremonie. De leerlingen Tara Homburg, Fenna Littooij en Amber van de Ham uit de groepen 7 lazen een gedicht voor dat zij zelf met het thema ‘Leven met oorlog’ hadden geschreven. Daarna volgden de namen van alle Dinteloordse oorlogsslachtoffers en werd voor elk van hen een witte roos bij het monument geplaatst.

Wethouder Esther Prent blikte in haar speech terug naar het verleden en uitte haar zorgen voor het heden. Afsluitend met de belangrijke boodschap dat ‘wij altijd belangrijker is dan ik'. De ceremonie werd afgesloten met de bloemlegging bij het monument. Eerst door de leerlingen van de basisscholen Noa Sae-ung, Finn Derks en Zoë van Slobbe, die aansluitend, samen met de andere kinderen, een erehaag vormden voor de representanten van de gemeente Steenbergen, de Oranjevereniging, diverse organisaties en het overige publiek.