V.l.n.r.: Jop Joosten, Elisabeth Hulshof, Hilda en Wiljon Stange kregen hun diploma. Karin Troost (midden) reikte ze uit.
V.l.n.r.: Jop Joosten, Elisabeth Hulshof, Hilda en Wiljon Stange kregen hun diploma. Karin Troost (midden) reikte ze uit.

EHBO Dinteloord reikt vier diploma’s uit

EHBO Dinteloord Sint Damianus kon onlangs weer vier cursisten hun EHBO diploma overhandigen. In het voorjaar hebben Elisabeth Hulshof, Jop Joosten en Hilda en Wiljon Stange de cursus gevolgd en met succes afgesloten. De uitreiking vond plaats in het Dorpshuis, de thuisbasis van de EHBO vereniging.

Hoe kan ik het beste handelen als ik een ongeluk zie gebeuren of zie dat iemand onwel wordt? Er zijn veel situaties te noemen waarbij iemand met een EHBO diploma de noodzakelijke eerste hulp kan bieden. ,,Ik wil dan graag kunnen helpen”, vertelt één van de cursisten. ,,En dan ook graag weten wat ik het beste in zo’n situatie kan doen. Als mij iets overkomt zou ik het ook fijn vinden als ik geholpen wordt.” De redenen waarom de cursus wordt gevolgd zijn verschillend. De één kiest er zelf voor om het grote verschil te kunnen maken, de ander heeft de cursus nodig voor zijn werk. Dat geldt bijvoorbeeld voor Jop Joosten, 22 jaar. ,,Ik vind het een fijn idee dat ik weet wat ik moet doen, maar heb de cursus gevolgd voor mijn werk als instructeur in een klimbos in de Biesbosch.” Jop zal daarom ook de herhalingslessen gaan volgen om te zorgen dat zijn kennis up-to-date blijft. Tijdens de feestelijke samenkomst werden de cursisten hartelijk gefeliciteerd met het behalen van hun diploma, overhandigd door hun eigen instructrice Karin Troost.
Bij voldoende animo zal in september gestart worden met een nieuwe cursus, deze bestaat uit zeven lessen en wordt gehouden op de donderdagavond in het Dorpshuis. Aanmelden kan via www.ehbodinteloord.nl.