V.l.n.r. Leon Aanraad, Hans van de Merbel, Mario Littooij, Thomas Littooij, Peter Willemse en Hans Hansen.
V.l.n.r. Leon Aanraad, Hans van de Merbel, Mario Littooij, Thomas Littooij, Peter Willemse en Hans Hansen.

Deze zes Dinteloorders zijn koninklijk onderscheiden

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen in de gemeente Steenbergen hebben maar liefst zes Dinteloorders een lintje gekregen van burgemeester Ruud van den Belt. Zij zijn allemaal Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Thomas Littooij is onder meer ruim veertig actief voor de Muza en is verder beloond voor zijn inspanningen voor de Sinterklaasintocht, Voverdi, de Oranjevereniging en het Dorpshuis. 

De staat van dienst van Peter Willemse vertoont veel gelijkenissen met die van Thomas Littooij. Willemse is gedecoreerd voor zijn vrijwilligerswerk voor het Dorpshuis, Voverdi en de Sinterklaasintocht. 

Mario Littooij-Hellemons ademt Dinteloord, zo zei burgemeester Van den Belt. Via de slagerij kwam ze in de winkeliersvereniging waar ze veel werk voor verzette op allerlei vlak. Daarnaast is beloond voor bijdrages aan de Stichting Nyatouta, die hulpgoederen inzamelt voor mensen in Gambia. 

Leon Aanraad is gedecoreerd voor zijn politieke inspanningen in zijn gemeente en in het bijzonder voor zijn woonplaats Dinteloord. Sinds 2018 doet hij dat als voorman van Behoud Leefbaarheid Dinteloord. In het verleden was hij onder meer bestuurslid bij de Petrus & Paulusschool, schaakvereniging Rokade en de tennisvereniging. 

Hans Hanssen kreeg een lintje voor het mede oprichten en actief zijn bij het buurtpreventieteam Frisolaan en het Prinsegilde in Dinteloord. Verder is hij bestuurslid van de stichting Stadsarcheologie Steenbergen. Zijn onderscheiding heeft hij onder meer gekregen voor zijn werk als kunstenaar, waarmee hij heeft bijgedragen aan onder andere de Suikerbiet bij de entree van het dorp. 

Hans van de Merbel (74) zit al sinds zijn dertiende achter het orgel bij de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats. Ook is hij zijn kerk vaak de eerste die zich aanmeldt als er klusjes nodig zijn. Hij is in het bijzonder betrokken bij onderhoud van de kerktuin. 

Lees meer in de Westbrabander van 1 mei.

V.l.n.r. Leon Aanraad, Hans van de Merbel, Mario Littooij, Thomas Littooij, Peter Willemse en Hans Hansen.
Deze zes Dinteloorders zijn koninklijk onderscheiden 26 apr, 13:45
Afbeelding
Hennepkwekerij in Dinteloord opgerold 24 apr, 09:46
V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51