De Dinteloordse Frank Vester heeft opnieuw een boek uitgebracht. Na Braniebrouwsels & Rijmelarij, Jabbe, Ballpoints en De grens van Gries is het nu tijd voor Dikke Duim Dichtsels.
De Dinteloordse Frank Vester heeft opnieuw een boek uitgebracht. Na Braniebrouwsels & Rijmelarij, Jabbe, Ballpoints en De grens van Gries is het nu tijd voor Dikke Duim Dichtsels.

Vijfde boek van Frank Vester heet 'Dikke Duim Dichtsels'

De Dinteloordse Frank Vester heeft opnieuw een boek uitgebracht. Na Braniebrouwsels & Rijmelarij, Jabbe, Ballpoints en De grens van Gries is het nu tijd voor Dikke Duim Dichtsels. ,,Een boek vol vrolijke gedichten voor kinderen, dat zeker ook leuk is voor volwassenen. En al is het niet mijn bedoeling belerend over te komen, de meeste gedichten hebben toch wel een stiekeme boodschap."

,,Ik wilde per se een pakkend boek hebben voor de kinderboekenweek", motiveert Frank de uitgave van zijn meest recente boek. ,,De kinderboekenweek is voor mij de drukste periode van het jaar, waarin ik heel veel voorlees op scholen. Dan is het leuk als je net iets nieuws op de markt hebt." In Dikke Duim Dichtsels zijn de leukste gedichten uit Braniebrouwsels terug te vinden, plus daarbij heel veel nieuwe gedichten. ,,Braniebrouwsels was al een keer herdrukt en nu is de voorraad weer bijna op", vertelt Frank. ,,Ik wilde niet weer een herdruk, maar koos voor een nieuw boek. Ik vond echter dat een aantal tijdloze klassiekers uit Braniebrouwsels niet mocht ontbreken, vandaar dat die opnieuw in dit nieuwe boek zijn opgenomen. Voorbeeld van zo'n klassieker is Pietertje Paul, een regelrechte hit bij het voorlezen op basisscholen:

Misschien vind je mijn naam wat raar,
ze noemen me Pieter Paul de Peuteraar.
Eigenlijk heet ik gewoon
Pieter Paul de Vries,
maar ik zit altijd in mijn neus
en dat vinden mensen vies.

,,Kinderen vinden het geweldig als een volwassen man over neuspeuteren praat", lacht Frank. ,,Dit gedicht moet ik dus echt altijd voorlezen. Sterker nog, er was eens een klas die het tot mijn verrassing aan mij heeft voorgelezen. Ieder kind kende het feilloos uit zijn hoofd. Dat was een leuke ervaring." Frank geniet altijd erg van het voorlezen aan kinderen en zit voor de komende kinderboekenweek (van 7 t/m 18 oktober, red.) helemaal volgeboekt. Daarnaast is Frank copywriter, marketeer, vertaler, trainer, spreker en moderator. En sinds kort ook illustrator, want voor de Dikke Duim Dichtsels maakte hij alle illustraties zelf. ,,Hartstikke leuk om bij ieder gedicht een passend tekeningetje te maken", aldus Frank. Dikke Duim Dichtsels is te koop bij Laura's Winkel aan het Raadhuisplein 7, bij Boekhandel Vermeulen, Kaaistraat 17 in Steenbergen of bij Frank zelf via fravest@online.nl. ,,De garage staat vol met pallets boeken, dus bestellingen zijn van harte welkom", lacht Frank. De prijs van dit fraaie gebonden boek met een gelamineerde harde kaft en leeslint bedraagt 15 euro.

V.l.n.r. Leon Aanraad, Hans van de Merbel, Mario Littooij, Thomas Littooij, Peter Willemse en Hans Hansen.
Deze zes Dinteloorders zijn koninklijk onderscheiden 12 uur geleden
Afbeelding
Hennepkwekerij in Dinteloord opgerold 24 apr, 09:46
V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51