Volgend jaar zou Aquadintel een glijbaan moeten krijgen. Daar worden dit jaar nog sponsoracties voor georganiseerd.
Volgend jaar zou Aquadintel een glijbaan moeten krijgen. Daar worden dit jaar nog sponsoracties voor georganiseerd.

Aquadintel wil meedoen aan zwemvaardigheidswedstrijd

Zwembad Aquadintel is nu ruim twee maanden geopend en in die twee maanden is al een hoop gebeurd. De zwemvierdaagse trok bijvoorbeeld maar liefst 124 deelnemers. Het zwembad wil dit jaar mee doen aan de Nationale Zwemchallenge. Een wedstrijd in zwemvaardigheid.

De zwemlessen zijn nog niet zo lang bezig maar toch konden achttien zwemmers donderdag al deelnemen aan het diplomazwemmen. Vijf van hen behaalden het A-diploma, acht het B-diploma en vijf het C-diploma. Vrijdagavond was het van acht tot tien uur 's avonds weer tijd voor het discozwemmen. Om de twee weken wordt deze activiteit voor de jeugd georganiseerd en het is steeds flink druk en gezellig. Zaterdag kon er een frisse vroege duik worden genomen tijdens het Dauwzwemmen. Van zes tot zeven uur 's ochtends was het zwembad geopend voor de vroege vogels. Na het zwemmen stond voor hen een heerlijk ontbijtje klaar. Met 35 zwemmers was de opkomst groot.

,,Deze zomer doen we mee met de Nationale Zwemchallenge", vertelt badmeester Stefan. ,,De juiste datum is nog niet bekend maar kinderen kunnen dan hun vrienden of familie uitdagen om mee te gaan zwemmen." Met de Zwemchallenge wordt middels een uitdagend parcours de zwemvaardigheid op de proef gesteld.

Het zwembad heeft een opfrisbeurt gehad. Er is mooi nieuw meubilair aangeschaft en op het speelveld bij het kleuterbad zijn, mede dankzij de bordsponsoren en de vrienden van Aquadintel, nieuwe speeltoestellen geplaatst. De wip, het boter-kaas-eierenspel en het grote klimtoestel met glijbanen zijn onlangs dankbaar in gebruik genomen door de kleintjes.

Acties

,,Volgend jaar hopen we een glijbaan te kunnen plaatsen. Dit seizoen zullen we daarvoor nog acties voeren." Het seizoen verloopt goed maar er kan nog niet worden gesproken van een topjaar, daarvoor is het nog te vroeg. ,,De maand mei was niet zo warm, juni wel."

V.l.n.r. Leon Aanraad, Hans van de Merbel, Mario Littooij, Thomas Littooij, Peter Willemse en Hans Hansen.
Deze zes Dinteloorders zijn koninklijk onderscheiden 15 uur geleden
Afbeelding
Hennepkwekerij in Dinteloord opgerold 24 apr, 09:46
V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51