Afbeelding

Zo mooi werd het lelijk eendje van Gerard de Jong (foto’s)

Gerard de Jong uit Dinteloord was ruim twintig jaar bezig met het verbouwen van verschillende huizen. ,,Toen het laatste huis klaar was had ik een andere hobby nodig. Dus ben ik een auto gaan bouwen.” Van twee lelijke eendjes bouwde hij een flitsende sportwagen, waarmee hij samen met zijn vriendin Dini een reis door Europa maakte.

Al googelend kwam Gerard bij Burton Cars in Zutphen terecht: een familiebedrijf dat complete auto’s levert én bouwpakketten (kitcars), gebaseerd op een 2CV. Gerard kreeg er een rondleiding. ,,Het voelde als thuiskomen. Ik wist meteen: dit is het.” Op Marktplaats vond hij twee lelijke eendjes die hij in 2016 in Frankrijk op kon gaan halen. Vervolgens ging hij aan de slag, samen met zijn kleindochter Hope (12). ,,Ze heeft mij heel vaak geholpen”, zegt Gerard. ,,Ze kan zelfs banden erop leggen.” Hope is duidelijk ook besmet met het auto-virus. ,,Ze heeft haar eerste Burton al uitgezocht”, lacht Gerard. ,,Eerst wilde ze een Lamborghini, maar ze had al snel door dat ze dat met een bijbaantje niet bij elkaar verdiend kreeg. Dus nu wil ze een Burton: babyblauw met crème.” Het lelijk eendje is inmiddels onherkenbaar. ,,Alleen het stuur is nog hetzelfde.” 

Door Europa

In de zomer van 2020 was Gerards auto zo ver klaar, dat hij en Dini er mee op reis konden. Ze reden eerst naar Frankrijk, naar de ‘geboorteplaats’ van de auto en daarna naar Kroatië waar ze Dini’s zestigste verjaardag vierden. ,,Het was een geweldige reis”, verzuchten ze. ,,En we hadden zoveel aanspraak onderweg. Op terrasjes, bij de supermarkt, overal kwamen mensen naar ons toe om te vragen hoe we dit gedaan hadden. In Slovenië werden we door de douane aangehouden. Niet omdat er iets mis was, maar omdat die man alles wilden weten over de auto. Na een tijdje mochten we onder veel gezwaai en geroep weer aanrijden.” 

Lees meer in de Westbrabander van 5 oktober 2022.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Thomas Littooij.
Deze zes Dinteloorders zijn koninklijk onderscheiden 40 minuten geleden
Afbeelding
Hennepkwekerij in Dinteloord opgerold 24 apr, 09:46
V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51