Uiterst links: Dirk van der Kroon (directeur tweede generatie), uiterst rechts: Theo van der Kroon (directeur derde generatie). De personen in het midden zijn familieleden die op bezoek zijn.
Uiterst links: Dirk van der Kroon (directeur tweede generatie), uiterst rechts: Theo van der Kroon (directeur derde generatie). De personen in het midden zijn familieleden die op bezoek zijn.

Van der Kroon Food Products bestaat 90 jaar: ‘Onze Dinteloordse roots zullen we niet vergeten’

Het bedrijf Van der Kroon Food Products bestaat 90 jaar. En hoewel het nu in Bergen op Zoom gevestigd is, ligt ongeveer de helft van de geschiedenis van dit familiebedrijf in Dinteloord. ,,Onze roots zullen we niet vergeten en daar maakt Dinteloord een belangrijk deel van uit”, zegt directeur Dennis van der Kroon (vierde generatie).

Dennis was één jaar oud toen hij naar Dinteloord kwam. ,,Ik heb er altijd erg naar mijn zin gewoond. Ik zat vooral vaak bij de voetbalvereniging en we hadden een hele hechte vriendengroep. Ik kijk nog met veel plezier terug op die tijd.” 

Naar Bergen op Zoom

Het familiebedrijf werd in 1932 in Amsterdam gestart door zijn overgrootvader Gijs van der Kroon. Hij begon daar met het conserveren, verwerken en inleggen van groenten. In 1973 kwam het bedrijf naar Dinteloord, waar het 41 jaar bleef. ,,Mijn vader heeft het vanaf halverwege de jaren 80 samen met zijn broers uitgebouwd tot een internationaal bedrijf”, zegt Dennis trots. ,,Maar in Dinteloord konden we niet verder uitbreiden, daarom zijn we in 2014 naar Bergen op Zoom verhuisd. Als voormalige werknemers of Dinteloorders hier komen, kijken ze hun ogen uit. En binnenkort gaan we weer aan de gang met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe hal.” Kroon is inmiddels uitgegroeid tot dé specialist in het verwerken en inleggen van groenten. Ongeveer twintig procent van de producten gaat naar de supermarkten en tachtig procent gaat naar de horeca. Bekende merken laten hun augurken, uitjes, paprika’s, komkommers, atjar tjampoer en piccalilly door Kroon verwerken tot tafelzuur.

Lees meer in de Westbrabander van 19 oktober 2022.

V.l.n.r. Leon Aanraad, Hans van de Merbel, Mario Littooij, Thomas Littooij, Peter Willemse en Hans Hansen.
Deze zes Dinteloorders zijn koninklijk onderscheiden 9 uur geleden
Afbeelding
Hennepkwekerij in Dinteloord opgerold 24 apr, 09:46
V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51