Afbeelding

In de Westvoorstraat is altijd wat te doen

Wonen in de Westvoorstraat is wonen in het centrum van Dinteloord. Hier zit onder ander ’t Cafeetje, Albert Heijn, diverse winkels, ’t Dorpshuis en restaurant Thuis. Lian Ernest is er duidelijk over: ,,Hier willen we nooit meer weg.”

Als we door de Westvoorstraat lopen, valt ons ineens een bijzonder straatnaambordje op: de Rolling Stones Ave. Dat wekt onze nieuwsgierigheid en we besluiten even aan te bellen. Lian Ernest doet open: ,,Van de Westbrabander? Kom maar even binnen.” Samen met Hans de Nijs woont Lian al 22 jaar in dit appartement.  ik wist het meteen. Ik zag mezelf al zitten. We hebben drie verdiepingen: eerst de woonkamer, boven de slaapkamer en dan nog een zolderverdieping. En dan hebben we nog een groot dakterras met een tuinhuisje erop. Een tuin mis ik helemaal niet, dat is zoveel werk. Dan weer vallen de bladeren, dan moet je het gras maaien of de planten snoeien. Mij niet bellen. Een appartement vind ik veel fijner. En met alle winkels hier in de straat zijn er altijd mensen, er is altijd wat te doen.” 

Tante Luce

Herman Slings en Brechje van de Merbel wonen met hun drie kinderen (van 17, 14 en 8) in het huis dat in Dinteloord bekend is als ‘het huis van tante Luce’. ,,Toen we in 2001 het kochten was het een kantoorpand”, vertelt Brechje. ,,Er zat geen keuken in, geen badkamer, de tuin was een wildernis. We hebben er heel veel aan verbouwd.” Zelf had ze ook wel in Breda willen wonen. ,,Daar heb ik op kamers gezeten. Maar Herman wilde per se in Dinteloord wonen. Je hebt hier natuurlijk ook veel meer huis voor je geld dan in Breda. En nu zou ik hier niet meer weg willen.

In de kerk

Onze eigen West-Brabandercorrespondente Karin Lagendijk woont ook in de Westvoorstraat, in de voormalige Petrus en Pauluskerk. ,,Een heel bijzonder plekje”, vindt ze. ,,Ik woon er nu anderhalf jaar en in die korte tijd is er een hele hechte band ontstaan tussen veel bewoners.Eigenlijk zijn we hier een dorpje op zich.” 

Lees meer over de Westvoorstraat en haar bewoners in de Westbrabander van 22 februari 2023.

Afbeelding
Hülya Pinar droomt over voedselbos in Dinteloord 17 uur geleden
Tijdens de voorrondes kregen leerlingen van de Groen van Prinstererschool ook de gelegenheid om andere teams vragen te stellen.
Vrijdag finale scholendebat met Groen van Prinstererschool 15 mei, 17:45
V.l.n.r. Leon Aanraad, Hans van de Merbel, Mario Littooij, Thomas Littooij, Peter Willemse en Hans Hansen.
Deze zes Dinteloorders zijn koninklijk onderscheiden 26 apr, 13:45
Afbeelding
Hennepkwekerij in Dinteloord opgerold 24 apr, 09:46
V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07