Afbeelding

Op twee plaatsen in Dinteloord drugsafval gevonden

Op twee locaties in Dinteloord zijn vaten van drugsafval aangetroffen. Dinsdagochtend 28 februari zijn er aan de Meekrabweg 22 vaten aangetroffen en aan de Zuidzeedijk tussen Dinteloord en Oud-Gastel zijn 50 vaten aangetroffen. 

De politie heeft de afgelopen week in Midden en West Brabant al elf meldingen gehad van drugsafvaldumpingen.  Behalve in Dinteloord zijn er dumpingen geweest in Teteringen, Made, Hooge Zwaluwe, Rijsbergen, Diessen, Bavel, Esbeek, Berkel-Enschot en Moergestel.

Extra kosten

De recherche onderzoekt welke dumpingen met elkaar in verband zijn te brengen. In enkele gevallen lekten vaten met chemicaliën waardoor extra kosten gemaakt moeten om de vergiftigde grond te saneren. Ook het ruimen van het drugsafval brengt veel kosten en inzet van onder meer brandweer, gemeente en gespecialiseerde bedrijven met zich mee. 

Oproep

De politie roept eenieder op om direct de politie te bellen via 112 als er ergens dit soort afval gedumpt wordt en hoopt op tips over de gevonden vaten. De politie heeft over een aantal meldingen al waardevolle informatie van passanten ontvangen, maar is zeker op zoek naar meer informatie. Heeft u op één van de dumpplekken verdachte personen of voertuigen gezien of heeft u andere bruikbare informatie, bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op op 0800-7000.

Afbeelding
CCD: één club, twee opties 18 mrt., 07:16
Afbeelding
Helft Dinteloorders naar de stembus, BBB grootste partij 16 mrt., 10:12
Afbeelding
EHBO huldigt jubilarissen 15 mrt., 07:00
Afbeelding
Politie grijpt in bij illegale scootermeeting op industrieterrein Dinteloord 13 mrt., 10:42
Afbeelding
Zo komt het nieuwe ziekenhuis Bravis eruit te zien 11 mrt., 07:00
Afbeelding
Aart en Mieke Leest 60 jaar getrouwd 8 mrt., 12:00
Afbeelding
Op twee plaatsen in Dinteloord drugsafval gevonden 3 mrt., 12:14
Afbeelding
'Betrokkenheid is bepaald door de plek waar ik woon' 1 mrt., 07:00
Afbeelding
Hoe gaat het verder met de hertjes? 26 feb., 07:03
Afbeelding
Respons op actie voor Turkije en Syrië overweldigend 23 feb., 07:00